Archief 2005

7 september 2005 - Ontwerp Splitsingswet

Bijeenkomst in verband met het aanbieden van de ontwerp Splitsingswet door het Ministerie van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. Een nadere toelichting, zowel de politieke achtergrond als Europeesrechtelijk, door Jaco Stremler (Ministerie van Economische Zaken), Marnix Leijten (De Brauw Blackstone Westbroek) en Otto Wessel (Essent).

27 april 2005 - Waddengas: een sprongprocessie naar winning

Algemene Ledenvergadering met aansluitend voordracht door Pieter van de Water (NAM) over 'Waddengas: een sprongprocessie naar winning', gevolgd door verslag vraaggesprek dat op 22 maart 2005 heeft plaatsgevonden met Gert Zijl, directeur DTe.

22 maart 2005 - vraaggesprek ir. G.J.L. Zijl, directeur DTe

De bestuursleden van de NeVER hebben een vraaggesprek met Gert Jan Zijl, directeur DTe, waarbij vragen van leden en bestuur ter sprake komen. Tijdens de algemene ledenvergadering van 27 april 2005 zal hierover verslag worden uitgebracht door het bestuur.

16 maart 2005 - Nederlands-Belgische Gasbeurs

Bijeenkomst in verband met de officiële lancering van de Nederlands-Belgische Gasbeurs, in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Energierecht (Vlaver). Sprekers uit zowel Nederland als België, t.w. Yvonne Neef (APX Amsterdam) en Rudy van Beurden (Huberator Brussel) spreken over de oprichting en de werkzaamheden van de Gasbeurs.

2 februari 2005 - Losknippen en verbinden

Bijeenkomst inzake de ontwikkelingen in de energiedossiers van het afgelopen half jaar waarin Nederland EU-voorzitter was. Gertjan Lankhorst, directeur-generaal van DG Energie van het Ministerie van Economische Zaken, gaat in op hetgeen gerealiseerd is met betrekking tot de geformuleerde speerpunten en op andere actuele energiethema's.